De HvA scoort onwijs slecht als het gaat om beleid en voorzieningen voor studenten die een functiepersing hebben. Dat blijkt uit een bericht van NU.nl, naar aanleiding van een rapport van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI).

HS-Raadslid Achraf El Johari maakt zich grote zorgen over belemmeringen die een groep studenten ervaart in de gebouwen op de HvA. Het bestuur van de HvA stuurde een document naar de Centrale Raad, waar de stand van zaken uiteen werd gezet en vooral acties worden genomen om ‘te inventariseren. Dat is ‘too little too late’ vindt El Johari: ‘De problemen omtrent personen met een functiebeperking, een chronische ziekte of een arbeidsbeperking zijn vaak al lang bekend, zoals zware deuren die mensen in een rolstoel niet kunnen openen. Elk jaar komt de HvA weer als slechtste uit te bus en elk jaar worden er prachtige woorden op papier gezet, die helaas bij papier blijven.’

Volgens het bestuur van de HvA is er al vooruitgang geboekt, bijvoorbeeld door de zichtbaarheid van studentendecanen te verbeteren. El Johari vindt het wel meevallen met die vooruitgang en stelt voor dat het bestuur de Centrale Raad vaker informeert over de stand van zaken en nauwer betrekt bij het proces. Het bestuur heeft naar aanleiding van onze vragen ook toegezegd de raad op de hoogte te houden. Maar dat is niet genoeg. Bestuur: tijd om actie te ondernemen!