HvASamen start vanaf morgen een eigen wietplantage zodat studenten voor een zacht prijsje op de HvA een jointje kunnen gaan roken. ‘Studenten moeten na college gewoon even een jonko kunnen opsteken op de HvA. We vinden wiet nu veel te duur, dus starten we een eigen wietplantage’, aldus Partijvoorzitter El Johari.

De prijs van de wiet moet rond de €4,- per gram komen. Meestal betalen studenten nu tussen de €7,- en €10,- bij de coffeeshop. Daarnaast moet het gewoon mogelijk worden om in de HvA-gebouwen te paffen. Als het goed loopt, wil de partij ook in de handel van hasj en spacecake stappen. Spacecake zou dan ook beschikbaar moeten worden in de kantine.

El Johari: ‘We hopen ook dat het HvA-bestuur ons hierin steunt. We bieden rector Huib de Jong bij deze ook aan om de eerste jonko met ons Partijbestuur te roken’.

Vanaf morgen is de website www.hvasamenwiet.nl online en kunnen de studenten hun bestelling plaatsen. Van de opbrengsten wil HvASamen een wietfestival organiseren in het Wibauthuis.