‘Welke concrete stappen heeft het College van Bestuur tot dusverre ondernomen om de verkeersveiligheid rondom de Amstelcampus te vergroten?’ Het is een van de vragen die HvASamen-Centraal Raadslid Ufuk Serik heeft naar aanleiding van een recent ongeluk waar een overstekende student zwaargewond raakte. Serik wil antwoorden van het College en actie zien.

Inmiddels zijn er de afgelopen maanden twee studenten aangereden bij het oversteken. Van een is zeker dat er gebruik werd gemaakt van groen licht, maar alsnog werd aangereden. Eerder stelde HvASamen-Facultair Raadslid Bram Buskoop al vragen aan het bestuur van de Faculteit Onderwijs en Opvoeding hierover. Nu worden er dus ook vragen aan het centrale HvA-bestuur gericht, aangezien dit een aandachtspunt is dat breder is dan één faculteit.

“De verantwoordelijkheid van het College houdt niet op bij de deuren van het Wibauthuis of het Kohnstammhuis” – Ufuk Serik.

”Ik wil van het College van Bestuur weten hoe verantwoordelijk zij zich voelen om de onveilige situatie aan te pakken.”, vertelt Serik. “De verantwoordelijkheid van het College houdt niet op bij de deuren van het Wibauthuis of het Kohnstammhuis. Het is in het belang van alle studenten en medewerkers op de Amstelcampus dat dit wordt opgelost. We verwachten dan ook een actievere houding van het College in de komende tijd.” Serik wil verder nog weten hoe het contact met de gemeente Amsterdam over dit onderwerp verloopt en of het College de brug als een mogelijke oplossing ziet om de verkeersveiligheid te vergroten.

Faculteitsraadslid Buskoop gaf al eerder aan zelf actie te ondernemen als het College en de gemeente niks gaan doen. Serik: “Dat zijn we nog steeds van plan. Het begint met vragen stellen en als er niks gebeurt komen we uiteindelijk met serieuze acties.”